Motorrijbewijs

Bekijk de kosten van een motorrijbewijs

20%

Discount

42,- Vanaf prijs

35,-   per uur

Examengarantie

Snelcursus

Vaste voordeelprijs

Hoe haal je een motor rijbewijs?

motor rijbewijs

The average duration of this service: Tussen 0,5 en 1 uur

Wilt u graag uw motorrijbewijs halen en bent u op zoek naar een rijschool? Dan kunt u via ServiceRight Rijscholen de geschikte rijschool vinden bij u in de buurt die u helpt met het behalen van uw motorrijbewijs. Op basis van uw wensen en eisen gaan wij op zoek naar een rijschool die het best bij u past. Uiteraard is het mogelijk om eerst een proefles te doen en daarna te beslissen of u inderdaad bij de betreffende rijschool de lessen wilt gaan volgen.

Motorrijbewijs

42,-

35,- per uur

Betalen in termijnen

Losse lessen mogelijk!

Inclusief AVD examen

Inclusief GRATIS proefles

Geen wachttijd!

Inclusief AVB examen

Inclusief 20% Korting

motor rijbewijs

Het succes van het behalen van uw motorrijbewijs is uiteraard alleen mogelijk wanneer u zich volledig goed voelt bij de rijinstructeur en daarom raden wij ook altijd aan eerst een proefles te volgen. Wanneer u al zeker weet dat u bij een bepaalde rijschool de lessen wilt volgen, is dat uiteraard ook mogelijk. Wij plannen dan voor u de lessen in of schaffen direct voor u een pakket aan. Kijk snel verder voor de mogelijkheden! 

Veelgestelde vragen over een motorrijbewijs

Wat moet ik doen om mijn motorrijbewijs te halen?

Kort gezegd zijn er drie dingen die u moet doen om een motorrijbewijs te halen: lessen volgen, theorie-examen halen en slagen voor het praktijkexamen. Wanneer u deze stappen heeft doorlopen, kunt u uw motorrijbewijs aanvragen en ophalen bij het gemeentehuis en kunt u gaan genieten van de motor ritjes die u kunt gaan maken. Hoeveel rijlessen u nodig heeft voordat u uw examen kunt afleggen, is van tevoren lastig te zeggen. Dit kan een rijinstructeur het beste inschatten zodra u een proefles heeft gevolgd. Door de jarenlange ervaring die zij hebben opgebouwd, kunnen zij vaak snel aangeven hoeveel lessen zij denken dat u nodig heeft.

Er zijn verschillende soorten categorieën als het gaat om uw motorrijbewijs. Zo kennen wij in Nederland een motorrijbewijs A, motorrijbewijs A1 en motorrijbewijs A2. Er wordt later ingegaan op de verschillen tussen deze categorieën, maar voor elke categorie zijn er andere voorwaarden verbonden aan het mogen halen van het rijbewijs. Het is namelijk zo dat het per leeftijd afhankelijk is voor welke categorie er gelest mag worden en examen worden gedaan. Wanneer u 17 jaar bent, mag u al starten met lessen voor motorrijbewijs A1. Wanneer u de leeftijd van 18 jaar hebt bereikt, dan kunt u examen gaan doen voor categorie A1. Wanneer u 20 jaar bent mag u gaan voor rijbewijs A2. Wanneer u al in het bezit bent van motorrijbewijs A1, dan hoeft u alleen een aanvullend examen te doen. Wanneer u 21 jaar bent, kunt u gaan voor motorrijbewijs A. Het klinkt misschien allemaal ingewikkeld, toch valt het uiteindelijk best mee. Als u vragen heeft over de categorie waarvoor u mag lessen of examen mag doen, dan kunt u hier ook altijd contact met ons over opnemen. Wij zullen u helpen met een rijschool waarbij u voor de juiste categorie motorrijlessen kunt volgen.

Wat zijn de kosten om een motorrijbewijs te halen?

U kunt al een motorrijbewijs halen vanaf €500. Het is uiteraard voor iedereen anders wat de kosten zullen zijn om uw motorrijbewijs te halen. Dit is voornamelijk afhankelijk van het aantal lessen dat u nodig heeft voordat u mag afrijden. Daarnaast is het uiteraard ook nog niet zeker dat u in één keer slaagt voor het examen. Het is dus van veel verschillende factoren afhankelijk.

Een enkele les is al mogelijk vanaf €35 per uur. Wanneer u een eerste proefles hebt gehad, kan de rijinstructeur vaak al inschatten hoeveel lessen u ongeveer nodig zult hebben. Op basis daarvan kunt u dus zelf al een inschatting maken van de kosten die komen kijken bij het behalen van uw motorrijbewijs. Een gemiddelde leerling heeft 24 uur aan les nodig, maar het kan ook zijn dat u al schakel ervaring heeft en daardoor het motorrijden sneller oppakt. Het is uiteraard ook mogelijk dat u er iets meer moeite mee heeft en u meer uren les nodig heeft. De kosten zullen hier allemaal vanaf hangen. 

Het is vaak aan te raden om een pakket aan te schaffen. Bij een pakket zit vaak ook al een praktijkexamen inbegrepen en u ontvangt voordeel op de rijlessen. Hierdoor bent u vaak goedkoper uit als u een pakket aanschaft in plaats van losse lessen te volgen. 

Wanneer u moeite heeft met theorie, is het ook aan te raden om een theoriecursus te volgen. Tijdens een cursus wordt u helemaal klaargestoomd om het examen in te gaan. De slagingskans is een stuk groter wanneer u ook een theoriecursus heeft gedaan voor uw motor. Wilt u een pakket waarbij dit ook inbegrepen zit? Laat dit dan vooral aan ons weten en wij gaan voor u op zoek naar een rijschool waar u motorrijlessen kunt volgen en waar ze ook de theoriecursus hebben inbegrepen. 

Is het mogelijk om een spoedcursus te doen voor mijn motorrijbewijs?

Het is inderdaad mogelijk om een spoedcursus te volgen voor uw motorrijbewijs. Zoals eerder gezegd is het gemiddelde aantal uur dat een leerling les nodig heeft 24. Er zijn ook leerlingen die aan 12 uur al genoeg hebben of juist leerlingen die meer dan 30 uur aan les nodig hebben. Dit is afhankelijk van hoe snel u het motorrijden oppikt, maar het kan bijvoorbeeld ook al helpen wanneer u een autorijbewijs heeft of wanneer u gewend bent om op een schakel scooter te rijden. 

Wanneer u spoed heeft met het behalen van uw motorrijbewijs, of u kunt zelf echt niet meer wachten met het halen van uw motorrijbewijs: dan is het mogelijk om een spoedcursus te doen. In dit geval kunt u al binnen 3 dagen in het bezit zijn van een motorrijbewijs. Zo bent u misschien nog op tijd om mee te gaan om op tour te gaan met de motorclub of kunt u aan de slag bij de baan waarbij een motorrijbewijs noodzakelijk is. Tijdens een spoedcursus voor uw motorrijbewijs heeft u een aantal uur achter elkaar les op de motor. Hierdoor kunt u gewend raken aan de motor en doet u de ervaring op die u anders over verschillende weken opdoet. Houdt er wel rekening mee dat een spoedcursus niet voor iedereen geschikt is. Er komt veel informatie op u af en u moet wel in staat zijn dit allemaal te verwerken op dezelfde dag. Overleg met de rijinstructeur wanneer u wilt weten of u geschikt bent voor een spoedcursus.

Wat zijn de verschillen tussen motorrijbewijs a, motorrijbewijs A1 en motorrijbewijs A2?

Wanneer u uw motorrijbewijs wilt halen, zijn er 3 opties: motorrijbewijs A, motorrijbewijs A1 en motorrijbewijs A2. Het verschil zit in het vermogen van de motor en het maximale vermogen is gekoppeld aan de leeftijd.

Wanneer u in het bezit bent van motorrijbewijs A1, is het motorvoertuig waar u op mag rijden maximaal 125 cc en maximaal vermogen van 11 kW (kilowatt). Wanneer u één stap omhoog doet, komt u op een motorrijbewijs A2. Hierbij is het maximale vermogen 35 kW. Wanneer u voor rijbewijs A gaat, dan mag u rijden op een motor met onbeperkt vermogen. 

Het behalen van het motorrijbewijs A1 mag al vanaf 18 jaar. U kunt wel al beginnen met lessen wanneer u 17 jaar bent en u kunt ook alvast het theorie-examen afleggen als u 17 jaar bent. Het is echter pas mogelijk om een praktijkexamen af te leggen wanneer u 18 jaar of ouder bent.

Wanneer u voor het A2 motorrijbewijs wilt gaan, dan moet u minimaal 20 jaar zijn. Wanneer u al in het bezit bent van rijbewijs A1, dan kunt u wel al beginnen met rijles wanneer u 19 jaar bent. 

Wilt u gaan voor de motor met onbeperkt vermogen, dus motorrijbewijs A, dan moet u minimaal 21 jaar zijn. Ook hierbij zijn er weer uitzonderingen wanneer u bijvoorbeeld al in het bezit bent van een ander motorrijbewijs. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden.

In welke steden wordt er het meest gezocht naar motorrijbewijs halen?

motorrijbewijs in uw stad

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

In 3 stappen uw Motorrijbewijs geregeld

Stap 1

Selecteer op onze website uw rijbewijs die u wilt halen & u ziet direct onze voordeelprijs.

Stap 2

Kies een datum, tijdstip en locatie wanneer u de rijlessen wilt volgen.

Stap 3

Uw rijlessen zijn in goede handen bij een van onze rijscholen bij u in de buurt.

BEKIJK & BOEK

Waarom Serviceright Rijscholen voor uw Motorrijbewijs?

Al meer dan 500 rijscholen zijn landelijk aangesloten bij ServiceRight

Alle ServiceRight Rijscholen aangesloten servicepunten hebben een keurmerk rijscholen

Snelcursus mogelijk

Hoog slagingspercentage

Vaste voordeelprijs

Ervaringen met ServiceRight

9.5 from 7706 customer reviews

BEKIJK & BOEK

Acties bij Serviceright Rijscholen

-20%

Spoedcursus rijbewijs NU tijdelijk met 20% korting

Geen wachttijden
Hoog slagingspercentage
Gecertificeerde rijscholen

BEKIJK & BOEK

-20%

Theorie examen NU tijdelijk met 20% korting

Goedkoop
Grote slagingskans
Betrouwbaar

BEKIJK & BOEK

-20%

Auto rijbewijs NU tijdelijk met 20% korting

Gecertificeerde rijscholen
Betrouwbare rijscholen
In heel Nederland

BEKIJK & BOEK

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Oke